Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
SM Gostyń patentuje mleko zagęszczone z magnezem
esteśmy w trakcje procesu uzyskiwania patentu na nasz nowy produkt. Na początku roku wprowadziliśmy do sprzedaży mleko zagęszczone light (4 proc. tłuszczu) z magnezem - powiedział serwisowi portalspożywczy.pl Grzegorz Grzeszkowiak, prezes SM Gostyń.

Uznaliśmy, że trend prozdrowotny jest na tyle silny, że nie możemy go lekceważyć. Stąd pomysł opracowania, opatentowania i sprzedaży wzbogaconego magnezem mleka o obniżonej zawartości tłuszczu. Magnez jest wypłukiwany z organizmu człowieka przez kawę, a przede wszystkim do tego napoju dodawane są produkowane przez nas mleka zagęszczone - mówi Grzegorz Grzeszkowiak.

Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu została założona w czerwcu 1889 roku. Spółdzielnia jest liderem w produkcji mleka zagęszczonego.

(Źróło: www.portalspozywczy.pl)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij